Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderByerOm HHSTProjekterKontaktDagsordenKorrespondancerBudgetGeneralforsamlingVedtægterLinks
HHST
Foto:

Mols i udvikling

D. 29. oktober 2016 var repræsentanter fra HHST på besøg på Mols.

Heino Mølholm skriver følgende:

På Mols havde man i forvejen distrikts-råd som er det samme som udviklingsrådene i Varde kommune. Der er 13 stk. i Syddjurs kommune.

www.molsiudvikling.dk 

Men Distriktsråd Mols havde svært ved at finde frivillige og projekter til at udvikle Mols. Der var ingen fremdrift i frivilligheden på Mols, inden der kom gang i det ved hjælp af projekt landsbyklynger. 

 

Forskellen var, ifølge dem selv, 

1-  at der var en facilitator tildelt Mols fra projektet samt en fra kommunen der fulgte tæt med/op. Altså en/to til at hjælpe de frivillige med at komme i gang med projekterne og gøre det attraktiv for de frivillige at deltage i grupperne.

2-  Grupperne arbejder som ad-hook grupper. De blev frigjort for generalforsamlingen og vedtægter.

3- Der er valgt en ambassadør i hvert by der modtager et nyhedsbrev. Derved er der altid en der er informeret i byen om hvad der foregår. Det er så op til vedkommende at kommunikerer ud til andre i byen.

4- Der opsamles på 4 årlige møder indkaldt af styregruppen. En fra hver projektgruppe fortæller om deres planer og hvor langt de er kommet. Alle grupper deltage.

 

Grupperne blev betegnet som kaos grupper og lokalrådene valgte 5 personer der består af styregruppen, det er formand og næstformand i Distriktsrådet samt kommunens repræsentant, samt Carsten Blomgren, der blev ”tildelt” via projektet. De skulle stå for det overordnede økonomi og styring af projekterne ind i/til kommunen. 

 

Mols har nu 24 projektgrupper startet op og der er 250 mennesker der deltager i grupperne.

 

Mols i udvikling er 24 små byer, der deltager i Mols i udvikling. Det er små byer ned til 1-200 beboer.

søndag 12 mar 2017 - Anton Peder Nørgård Nelsen